BAM! Popauteurs evalueert vergoedingenregeling met de NPO

Evaluatie met de NPO

De NPO-regeling om artiesten te vergoeden voor optredens op radio en TV is een jaar geleden gestart, het werd dus tijd voor een officiële evaluatie van deze regeling. Uit het gesprek tussen de betreffende partijen (NPO, BAM! Popauteurs en Kunstenbond/NTB) is gebleken dat de regeling behoorlijk goed werkt en vrijwel alle omroepen en programma’s zich aan de regeling houden. 

Een zorg die is besproken vanuit de Kunstenbond en BAM! is het wegvallen van speelplekken voor nieuw talent als mogelijk gevolg van de regeling. Om hiervan een duidelijker beeld te krijgen wordt gekeken naar een manier om dit te meten. Als jij al hebt gemerkt dat er een speelplek is verdwenen bij de NPO, geef het dan aan bij ons. Ook als je in een situatie komt waaruit blijkt dat de regeling niet goed wordt opgevolgd, horen wij graag van je!

Het goede nieuws is verder dat de regeling vanaf nu geïndexeerd zal worden. Oftewel: er wordt gekeken of de vergoeding nog wel in verhouding staat met de huidige koopkracht, inflatie, etcetera. Hiervoor wordt de NPO-indexatie wordt gevolgd (concreet: die volgt de CPI) en betreft op dit moment 3,1% waardoor het bedrag per 1 januari 2024 verhoogd zal worden naar €257,75 incl. BTW.