Meldpunt NPO

Artiesten en muzikanten wordt vaak gevraagd om op te treden in NPO-programma’s (zowel radio als tv) zonder dat zij daarvoor een eerlijke vergoeding betaald krijgen. Vaak durven ze daar niets over te zeggen, uit angst niet meer teruggevraagd te worden. Omdat BAM! Popauteurs meer verwacht van de NPO, lanceren wij het Meldpunt NPO, waar artiesten en muzikanten geanonimiseerd aan kunnen geven dat ze te weinig of zelfs helemaal niet betaald zijn voor optredens in NPO-programma’s.

Net als alle organisaties dient ook de NPO zich te houden aan de Fair Practice Code, waarin overeengekomen is dat artiesten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. In de praktijk houdt de omroep zich echter niet aan die code. En dat terwijl artiesten veel investeren in hun optredens. Ze maken reiskosten, repetitie-uren, huren technici en bandleden in, en dat (vaak) allemaal uit eigen zak. BAM! Popauteurs is daarover in gesprek met de NPO en beleidsmakers. Met het Meldpunt NPO verzamelen we zoveel mogelijk informatie over programma’s en vergoedingen, om beter inzicht te krijgen in de problematiek .

Heb jij voor weinig of niets opgetreden in een NPO-programma? Dan moedigen we je aan daar melding van te maken bij ons Meldpunt NPO via onderstaand formulier. We gaan vertrouwelijk om met jouw informatie en zullen die alleen geanonimiseerd gebruiken in onze gesprekken met de NPO en beleidsmakers. Ons doel is om nauwkeurig aan te kunnen geven bij welke programma’s en omroepen de problematiek het grootst is, om zo samen tot een oplossing te komen waarin een eerlijke vergoeding.

Alvast dank voor het invullen! Houd onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws over het Meldpunt NPO en een eerlijke vergoeding voor artiesten en muzikanten.

{form_meldpunt_npo}