Maak streaming eerlijker!

Songwriters en muzikanten verdienen te weinig aan streaming van hun muziek. BAM! Popauteurs heeft deze video gemaakt om duidelijk te maken wat het verschil in inkomsten uit streaming is tussen labels, publishers, streamingplatforms en de mensen die de muziek daadwerkelijk gemaakt hebben. Maar vooral hoe dat eerlijker zou kunnen. Zonder makers geen muziek, en het is tijd hen een eerlijke vergoeding te geven.

BAM! Popauteurs is de grootste belangenvereniging voor makers van popmuziek van Nederland, en vertegenwoordigt songwriters uit alle popgenres, van dance tot hiphop, het levenslied en rock. We strijden voor een eerlijker verdienmodel in de popsector, zodat je als popauteur beter betaald wordt als je liedje gestreamd wordt, of het gespeeld wordt op een podium of op radio of tv.

We vertegenwoordigen onze leden in bestuursorganen van o.a. Buma/Stemra, Sena, Norma, de Popcoalitie en diverse internationale koepelorganisaties, en we zitten aan tafel in Den Haag en Brussel. Daarnaast organiseren we speciale evenementen voor onze leden om kennis te delen, helpen we bij subsidieaanvragen en hebben we een gratis juridisch spreekuur. In een snel veranderende muziekindustrie waarin de positie van makers onder druk staat, staan we samen sterker. Word lid! Voor maar €50 euro per jaar kun jij ook lid worden van BAM! Popauteurs. Schrijf je vandaag nog in en je profiteert van alle voordelen van het lidmaatschap. 

Bekijk de video