Visum aanvragen voor VS wordt duurder

6 maart 2024 - Vorig jaar lanceerde Pearle (Performing Arts Employers Associations League Europe) een campagne om steun te vragen aan de Europese Commissie en de lidstaten om het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) te verzoeken de visumkosten voor artiesten en performers die door de VS toeren niet te verhogen.

Met de steun van 191 Europese culturele organisaties werd op 27 februari, precies een jaar geleden, een oproep verzonden. Het onderwerp werd besproken door vertegenwoordigers van de lidstaten in de visumwerkgroep, met input van de Commissie. Dank wordt uitgesproken aan degenen die hun respectieve ministeries en ambassades hebben gemobiliseerd om bewustwording te creëren en zorgen te delen.

Nieuwe visumkosten
Belangrijk oInterne linkm te weten over de nieuwe visumkosten: Vanaf 1 april gelden nieuwe indieningskosten voor visumpetities (formulier I-129).

Voor P-visumpetities bij non-profitorganisaties is het nieuwe tarief $510 (een stijging van $50).
Voor P-visumpetities bij kleine bedrijven (25 of minder fulltime werknemers) is het nieuwe tarief $810 (een stijging van $350), inclusief een $300 vergoeding voor asielaanvragen.
Voor andere P-visumpetities is het nieuwe tarief $1615, inclusief een $600 vergoeding voor asielaanvragen.
Voor O-visumpetities bij non-profitorganisaties is het nieuwe tarief $530 (een stijging van $70).
Voor O-visumpetities bij kleine bedrijven is het nieuwe tarief $830 (een stijging van $370), inclusief een $300 vergoeding voor asielaanvragen. 
Voor andere O-visumpetities is het nieuwe tarief $1655, inclusief een $600 vergoeding voor asielaanvragen.

Belangrijk voor grote tourgroepen: De nieuwe voorschriften beperken het aantal begunstigden op een petitie tot 25, wat de kosten voor grote ensembles zoals orkesten, theaters en dansgezelschappen aanzienlijk zal verhogen.

Wijzigingen in de PREMIUM-verwerkingstijd en -kosten: De gegarandeerde termijn voor de optionele Premium Processing service van USCIS wordt verlengd van 15 kalenderdagen naar 15 werkdagen. Het Premium Processing tarief is sinds 26 februari verhoogd naar $2805 (voorheen $2500).

Wil je meer informatie, ga dan naar Artists from Abroad